Agave kopen

De agave is een van oorsprong Mexicaanse plant die zowel geschikt is als kamerplant, kuipplant en als winterharde tuinplant. Een agave kopen wordt in Mexico geteeld als grondstof voor tequilla en agavesiroop. Ga je een agave kopen dan krijg je een plant die weinig verzorging nodig heeft. De plant is gek op veel zonlicht en hij slaat water op in zijn bladeren. Hierdoor moet je slechts in zomer om de twee weken en in de winter om de 6 weken water moet geven.

Winterharde Agave

Hoewel de agave van oorsprong voorkomt in woestijnachtige gebieden, kunnen sommige soorten ook tegen de vorst en zijn ze bestand tot een temperatuur van min 10 graden. Ga je een agave kopen als kuipplant dan moet deze wel bij strenge vorst een warmer plekje krijgen, bijvoorbeeld in een schuur. Als tuinplant is een zonnige en beschutte droge plek ideaal. Ze houden niet van te veel nattigheid omdat de plant dan kan gaan rotten. Een droge plek in de tuin, daar waar regenwater niet direct naartoe stroomt of met een goede afwatering is dan ideaal. Bij strenge vorst moet de plant als voorzorg wel worden ingepakt om bevriezing te voorkomen.

Onderhoud van de Agave

De agave kopen heeft een langzame groei waardoor snoeien niet direct noodzakelijk is. gaan de bladeren verkleuren dan is dit vaak een teken dat de plant teveel water heeft gekregen. Eventuele aangetaste bladeren zijn voorzichtig te verwijderen omdat de plant stekels bevat. Vermeerderen kan eenvoudig door het stekken van zogenaamde pups die naast de moederplant gaan groeien. ga je een agave kopen dan zal je zeker 7 tot 10 jaar plezier hebben van de plant. Als de plant uiteindelijk enorme bloemen produceert op een houten stam van soms 10 tot 12 meter hoogte, sterft hij na de bloei af.