Alles wat je moet weten over een Sansevieria kopen

Voor heel wat mensen die van plan zijn om een plant te kopen waar men weinig omkijken naar heeft geldt dat ze een Sansevieria kopen overwegen. Voor deze plantensoort geldt in de praktijk dat ze bijzonder eenvoudig kan worden onderhouden. De zogenaamde vrouwentong heeft dan ook weinig water nodig. Omwille van deze reden is het ook beter om bij twijfel geen water toe te dienen. Doe je dat wel? Dan zou dat namelijk in de praktijk zomaar kunnen resulteren in wortelrot. Voor de Sansevieria geldt dat ze perfect op verschillende plaatsen kan staan. Dit aldus niet alleen in de zon, maar ook in de schaduw. Overweeg jij ook het kopen van een dergelijke plant? Dan is het in ieder geval een goed idee om even je aandacht te vestigen op de informatie die je terug kan vinden hieronder op deze pagina. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen zal komen te staan.

Waar kan je de Sansevieria het beste neerzetten?

Een Sansevieria kopen is natuurlijk nog maar het begin. Ondertussen weet je ook al dat deze plant slechts een bescheiden hoeveelheid water nodig heeft. Wat is echter een geschikte plaats om deze plant neer te zetten? Voor deze plant geldt dat ze geen hoge eisen stelt op het gebied van lichtintensiteit. Met andere woorden, het is mogelijk om de succulent op een zonnige plaats neer te zetten, maar je kan ze eveneens een plaatsje geven ver weg van het raam. Let wel, door experten wordt afgeraden om ze op een plaats neer te zetten die verder dan 4 meter van het raam is verwijderd. Dit is dus wel een puntje waar je bij voorkeur rekening mee zal willen houden.

Direct verpotten na een Sansevieria kopen 

Bij een Sansevieria kopen moet je er rekening mee houden dat het warm wordt aanbevolen om deze plant meteen na aankoop te verpotten. Heb je de plant reeds enige tijd staan? Dan kan je er het beste voor kiezen om ze tijdens de lente een nieuw onderkomen te geven. Dit in het bijzonder omdat beschadigde wortels dan de mogelijkheid hebben om zich beter te kunnen herstellen. 

Voor de Sansevieria geldt dat ze niet meteen bekend staat als een snelle groeier. Omwille van deze reden volstaat het dan ook om ze één keer om de twee à drie jaar te verplaatsen en ze in een grotere pot neer te zetten. Bevindt de plant zich op een donkere plaats? Dan is het zomaar mogelijk dat je nog langer kan wachten.

Waar aan denken bij het verpotten van jouw nieuwe plantGa je jouw Sansevieria verpotten? Dan wordt het aangeraden om te kiezen voor een sierpot welke beschikt over een diameter die ten minste 20 procent breder is in vergelijking met de vorige. Voor de vulling van de pot doe je er goed aan om te kijken in de richting van universele potgrond, cactusgrond of zogenaamde vulcastrat. Voor deze plant geldt dat ze behoorlijk stevige wortels kan krijgen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat wij van Regiobloemist.nl tijdig verpotten aanraden. Dit in ieder geval voordat de wortels te veel druk uitoefenen op de pot. Ook hier moet je bij een Sansevieria kopen dus wel even rekening mee houden.