Dekbedovertrekken in verschillende materialen: welke past bij jou?

dekbedovertrekken

Hoe je slaapt, heeft veel invloed op je leven. Een goede nachtrust is namelijk belangrijk. Dekbedovertrekken zijn daarin een grote factor, samen met je matras en het frame van je bed. Een bedframe vervangen doe je niet snel en ook matrassen zijn dure aankopen. Je dekbedovertrek kun je echter in een handomdraai vervangen omdat dit een relatief betaalbare aankoop is en je er bovendien meer nodig zal hebben. 

dekbedovertrekken

De beste keuze maken

Slaap jij slecht? Dat zou zomaar met je lakens te maken kunnen hebben. En nee, het ligt niet aan de plaatjes die erop staan. Het kan echter wel komen door het materiaal.

Bedenk je maar eens hoe mag de situatie van in bed liggen eigenlijk is. Je bent volledig ingepakt door stof en ligt zo de hele nacht op dezelfde plek. Het is dan ook niet gek om te bedenken dat het nogal uitmaakt wat voor stof dit is.

Katoen en satijn

dekbedovertrekken

Veel mensen zweren bij katoen of een mix met katoen als het gaat om de dekbedovertrekken. Dat is niet zo vreemd want katoen heeft veel voordelen: het ademt goed en houdt je daardoor koel tijdens de nacht. Bovendien is het gemakkelijk schoon te krijgen en kost het niet veel. 

Andere mensen slapen liever onder een laken van satijn. Satijn is een luxe stof die je vaak tegenkomt op bedden in hotels. Satijn is allereerst beter voor je haar. Als je op je haar slaapt – en zeker wanneer je met nat haar gaat slapen – dan kan haar afbreken. Lig je op satijn, dan gebeurt dit minder snel.