Dit zijn de voordelen van de hongaarse punt vloer

Hongaarse punt

Bent u van plan om een hongaarse punt vloer te leggen? Maar bent u toch nog in twijfel? Of ben je gewoon benieuwd wat de voordelen van zo een vloer zijn? Lees dan snel verder, deze blog beschrijft namelijk eerst wat zo een vloer precies is en gaat daarna in op de belangrijkste voordelen van zo een vloer.

Wat is een hongaarse punt vloer eigenlijk precies?

Een Hongaarse punt vloer lijkt op een visgraat vloer. Alleen bij een visgraat vloer zijn de planken trapsgewijs op elkaar gestapeld, in tegenstelling tot de hongaarse vloer waarbij de planken precies op elkaar liggen. De planken worden gelegd in een hoek van 45 of 60 graden. Een grappig weetje is dat de vloer ontstaan is in Italië en niet in Hongarije.

Hongaarse punt

Voordelen van de hongaarse puntvloer

Een eerste voordeel van deze vloer is dat het de planken in veel soorten hout en kleuren te verkrijgen zijn. Zo kun je de vloer helemaal aanpassen naar je eigen smaak en inrichting. Naast kleur en soort hout kan je ook nog is kiezen voor de afwerking, bijvoorbeeld lakken. Naast dat je deze keuzes hebt, heb je ook nog is keuzes voor verschillende materialen. Hierdoor is de vloer geschikt voor iedereen. Je kan namelijk zo goedkoop of duur materiaal kiezen als je zelf wilt. Een ander voordeel is dat de hongaarse vloer rust uitstraalt. Doordat de planken precies op elkaar zijn gestapeld en niet trapsgewijs is dit een stuk rustiger dan een visgraat vloer, terwijl het wel origineler oogt dan een vloer zonder patroon. Ook wordt deze vloer gelegd in 45 en 60 graden waardoor deze geschikt is voor zowel kleinere als grotere ruimtes. Nog een ander voordeel is de uitstraling van deze vloer. Gezien het vroeger alleen in luxe panden gebruikt werd, wordt het nu nog steeds gezien als een erg luxe en mooie vloer. Als laatste voordeel is dat deze vloer eigenlijk in huis past. De vloer past mooi in een modern interieur, maar ook in een klassiek of landelijk ingericht huis.