Een heerlijk houtgestookte hottub

Een hottub is eigenlijk een heet bad, zoals de naam al verklapt. Het is dus een soort van bad alleen dit bad stook je zelf warm door middel van een kachel, ook wel genoemd: een houtgestookte hottub. Deze hottubs bestaan al erg lang en komen van origine uit gebieden rond de noordpool zoals Scandinavië. Je ziet alleen veel vaker dat mensen uit Europa ook een hottub aanschaffen. Vroeger werden hottubs van alleen houd gemaakt alleen deze hottubs waren helaas nooit 100% lekvrij. Daarom worden moderne hottubs ook deels gemaakt van kunststof. De buitenkant is dus mooi van hout gemaakt en de binnenkant is afgewerkt met kunststop zodat ze niet gaan lekken.

Houtgestookte hottub

De houtgestookte hottub word dus geheel warm door het stoken van hout. Een hottub word vaak verward met een bubbelbad. Ze zijn echter totaal verschillend. Een bubbelbad maakt namelijk gebruik van stroom om het water op te warmen en dit gaat erg langzaam. Door stroom verwarm je water met ongeveer twee graden per uur. Dit betekend dat het wel een dag kan duren voordat je water op de juiste temperatuur is. Met een hottub houtkachel kan je het water al verwarmen binnen twee uur.

Ontspanning en gezondheid

Je tuin hoort een plek van ontspanning te zijn en hoe kan dat beter dan een heerlijk warm bad op een lekkere zomeravond of knusse winteravond. Je kan dan heerlijk tot rust komen na een drukke dag. Zo’n hottub staat ook altijd mooi in je tuin. Naast dat het dus mooi staat en het voor heerlijke ontspanning kan zorgen heeft een hottub ook vele gezondheidsvoordelen. Een hottub zorgt namelijk voor een verbetering van je slaap, en een vermindering van je stress en angst. Sport je ook veel? Dan is in een hottub stappen een geweldige combinatie. Je spieren herstellen namelijk veel beter en snellen na het nemen van een warm bad.