Een lek in het leidingwerk? Dan is een snelle reactie noodzakelijk

lekdetectie Amsterdam

Alle eigenaren van woningen en panden zullen het erover eens zijn dat lekkages tot de naarste problemen behoren die je in een gebouw kunt hebben. Van deze lekkages spreken die in het dak misschien het meest tot de verbeelding, maar het gunstige daaraan is dan tenminste nog dat die relatief makkelijk kunnen worden gevonden. Bij lekkages in het leidingwerk is dat vaak veel moeilijker, zeker nu de laatste tientallen jaren leidingen en buizen meestal achter vloeren en wanden zijn weggewerkt. Bij een eventueel lek in het leidingwerk moet daarom altijd een gerenommeerd lekdetectiebedrijf worden ingeschakeld. Lees hieronder hoe deze moeilijk te traceren lekkages toch goed gevonden kunnen worden.

lekdetectie Amsterdam

Zo kunnen leidinglekkages het best getraceerd worden

Zoals gezegd is het bij leidinglekkages problematisch dat het leidingwerk zich meestal achter een vloer, muur of plafond bevindt. Weliswaar zie je ergens – waarschijnlijk bij een muur of plafond – vlekken ontstaan of water naar beneden sijpelen, toch is het maar zeer de vraag waar het lek daadwerkelijk zit. Voorheen moest men dan redelijk op de gok een muur, plafond of vloer openbreken met uiteraard een hoop extra schade en troep tot gevolg. Nadeel aan deze methode was bovendien dat het onzeker was of je het lek wel echt vond. Gelukkig bestaat er nu dan ook infraroodapparatuur waarmee je nauwkeurig de leklocatie kunt vaststellen. Daarna kun dus heel gericht gebroken worden indien nodig.

Neem altijd contact op met je verzekering

Als er toch nog iets positiefs gezegd moet worden over leidinglekkages, dan is het wel dat je een grote kans hebt dat de verzekering de herstelkosten vergoedt. Je kunt er meestal immers niets aan doen dat een onzichtbare buis is gaan lekken. Mocht je in een huurhuis wonen, dan hoort uiteraard de huisbaas de reparatie en de kosten te regelen.