Gevelbekleding kunststof

Plastica

Nieuwe gevelbekleding nodig, maar geen tijd voor onderhoud? Ga voor kunststof

Afhankelijk van bijvoorbeeld de kwaliteit van het materiaal en van het fanatisme waarmee je het hebt onderhouden kan gevelbekleding soms wel een levensduur hebben van tientallen jaren. Op een dag ontkom je er echter toch echt niet aan: de gevelbekleding zal vervangen moeten worden. Van deze nood kun je echter een deugd maken, want dit is een ideale gelegenheid om de uitstraling van je woning weer wat meer naar je hand te zetten. Velen vinden het echter ook belangrijk dat je aan zaken als gevelbekleding niet te veel onderhoud hoeft uit te voeren. Als dat ook jouw wens is, dan is het verstandig om voor gevelbekleding van kunststof te gaan. Kunststof gevelbekleding vergt qua onderhoud namelijk echt het minimale. Af en toe even afnemen met een nat doekje is meestal al genoeg.

Plastica

Andere voordelen gevelbekleding van kunststof 

Er zijn meer voordelen van kunststof gevelbekleding dan ‘alleen’ de weinige tijd en moeite die je in het onderhoud hoeft te steken, namelijk:

  • Qua uiterlijk kun je met kunststof talloze kanten op. Kunststof gevelbekleding is namelijk te verkrijgen in een veelvoud aan kleuren en motieven. Ja, zelfs met een houtuiterlijk behoort tot de mogelijkheden. 
  • Gevelbekleding van kunststof is milieuvriendelijk, want het gaat gerust tientallen jaren mee en meestal is het ook nog eens (deels) recyclebaar.
  • Kunststof is uitstekend bestand tegen alle denkbare invloeden van het weer.
  • Kunststof verkleurt niet.
  • Het is niet moeilijk kunststof gevelbekleding te monteren.