Hoe bevorder je innovatie en bedrijfswaarden met kantoor ontwerp?

Voorrang geven aan een moderne en innoverende kantoor ontwerp is niet zomaar een detail, maar een zorg die in staat is de routines in ondernemingen te veranderen.

In een markt die steeds concurrerender en veeleisender wordt, zijn weten hoe je je moet onderscheiden en werknemers engageren twee fundamentele acties.

In dit verband zijn innovatie en creativiteit onontbeerlijke waarden, die aanwezig moeten zijn in de interieurs van de omgevingen, zodat zij worden overgedragen op de vakmensen. Bekijk vervolgens de beste tips om een innovatief kantoor ontwerp te creëren dat is afgestemd op de waarden van jouw bedrijf!

Creëer leefruimten binnen en buiten

Steeds meer bedrijven investeren in ruimten voor ontspanning, gezelligheid en recreatie. Hierdoor kan de werkomgeving lichter en gezelliger worden, waardoor mensen zich thuis kunnen voelen en midden in hun werkdag weer energie kunnen opdoen.

De mogelijkheden kunnen variëren van eenvoudige leeszalen, cafetaria’s, ruimten voor spelletjes en snackbars, tot ontspanningsruimten, sportterreinen en zalen voor videospelletjes en bioscopen.

Investeer in gedeelde werktafels

De oude hiërarchische, starre en vastomlijnde omgevingen maken nu plaats voor meer open, geïntegreerde plaatsen met samenwerkings meubilair.

In het verleden was het gebruikelijk dat werkplekken scheidingswanden hadden of van elkaar gescheiden waren door muren. Een dergelijke samenstelling belemmert echter de uitwisseling van ervaringen, de gezamenlijke creatieve inspanningen en de coëxistentie van professionals.

In het licht hiervan zijn grote gedeelde bureaus de meest aanbevolen opties voor het creëren van een kantoor ontwerp, omdat ze plaats bieden aan hele werkteams en zorgen voor een veel interactievere, dynamischere en productievere routine.

Investeren in akoestische cabines

Als een goed kantoor ontwerp ook afhangt van geïntegreerde ruimten voor gemeenschappelijk gebruik door de werknemers, hoe zit het dan met de taken die meer privacy en concentratie vereisen?

Om individuele en afleidingsvrije stations te creëren, maar zonder de dynamiek en de uitwisselingen die in moderne ondernemingen in stand worden gehouden te belemmeren, worden akoestische cabines steeds vaker door bedrijven gebruikt.

Op een snelle en praktische manier, gewoon “plug and play” de cabine om meer sonische privacy en rust te hebben om bepaalde functies uit te voeren. Dit alles met meer ruimtelijke flexibiliteit, zodat het open plan niet wordt belemmerd.