Hoe voorkom je lekkage aan je dak?

Daklekkage

Lekkage aan je dak is natuurlijk erg vervelend. Het oplossen van deze daklekkage is namelijk best wel een klus. Soms is een plaatselijke reparatie op de plek waar het dak kapot is genoeg, maar soms is het ook beter om het hele dak te vervangen. Om dit zo lang mogelijk uit te stellen moet je proberen om lekkage aan je dak te voorkomen. Dit doe je door je dak zo goed en consistent mogelijk te onderhouden. Het kost misschien wat tijd, maar zal je op de lange termijn juist tijd, geld en moeite besparen. Het goed onderhouden van je dat ik de moeite dus echt waard. Maar daarnaast zijn er ook nog een aantal andere dingen waar je op kan letten. 

Daklekkage

Ga voor een waterdichte dakbedekking

Een waterdichte dakbedekking is één van de beste manieren om daklekkage te voorkomen. Een waterdichte dakbedekking houdt water namelijk heel goed tegen. Zo voorkom je dus dat het dak gaat lekken. Een geschikt materiaal om je dak waterdicht te kunnen bedekken is UPDM. Dit materiaal wordt vaak gebruikt, niet alleen voor daken, maar ook voor bijvoorbeeld vijvers. De varianten voor het dak en voor de vijver verschillen uiteraard wel van elkaar, maar het idee is hetzelfde. Overweeg dus zeker eens om je dak met dit materiaal te bekleden. Het voorkomt namelijk echt veel daklekkage en met een beetje gelukkig gaat je dak dan jarenlang mee. 

Zorg dat je je dak goed onderhoud

Het onderhouden van je dak is essentieel om daklekkage te voorkomen. Dat is ook wel logisch eigenlijk, want iets dat je niet onderhoud gaat opgegeven moment natuurlijk kapot. En dat wil je niet. Onderhoud je dat daarom goed en regelmatig. Om te beginnen bij het inspecteren van de dak. Zo kom je gauw achter eventuele mankementen zoals scheuren en breuken komen en kan je ze preventief oplossen. Doe je dit niet, dan is de kans veel groter dat je niet achter deze mankementen komt en de schade uiteindelijk voor daklekkage zorgt. Dat zou natuurlijk zonde zijn, dus onderhoud je dak goed.