Italiaanse pareltjes!

cinque terre

De Cinque Terre is een bijzonder mooi stukje in Italië. Letterlijk vertaald betekent het ‘vijf landen’. Het gaat echter om vijf prachtige dorpjes aan de oostkust van Italië. Wat het zo bijzonder maakt zijn de lieflijk gekleurde huisjes die op de kliffen gebouwd zijn. Een blik is genoeg om je verliefd te maken op deze kuststrook!  

De vijf dorpen heten Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. Ze zijn allemaal verbonden met een spoorlijn en een wandelpad. Je kunt er dus een dagtripje van maken en de dorpjes één voor één bezoeken. Overnachten in de Cinque Terre is natuurlijk ook mogelijk, maar is echter vrij prijzig en de hotels zijn klein en zitten snel vol! Daarom is overnachten in de buurt de beste oplossing. 

cinque terre

Vijf dorpjes

Alle vijf de dorpjes zijn heel fotogeniek, maar de mooiste van allemaal is Vernazza. De huisjes zijn stijl op de klif gebouwd en de hele oude kerk uit de veertiende eeuw staat prachtig op de foto! Manarola zal zich ook geweldig laten fotograferen. Dit is de oudste van de vijf. De gekleurde huisjes en vissersbootjes zorgen voor een prachtige sfeer.

Wil je niet alleen mooie foto’s maken, maar ook lekker op het strand liggen? Dan kun je beter naar de grootste van de vijf gaan, namelijk Monterosso al Mare. Ook al is dit de grootste stad hier, je moet geen gigantisch parelwit strand verwachten! Het kleine zandstrand ligt erg snel vol, dus je moet vroeg in de ochtend al op weg.

Corniglia is de kleinste van het stel. Dit dorpje is ook het moeilijkst om te bereiken. Om bij het centrum te komen moet je een flink steile stenen trap op, maar het uitzicht is het zeker waard! Het dorpje met de winkeltjes en terrasjes is Riomaggiore. Als je dus even wilt uitpuffen en tegelijkertijd van een prachtig uitzicht wilt genieten is dit de plek voor jou. Uiteindelijk heeft de Cinque Terre je bijzonder veel te bieden, je zal deze pareltjes nooit meer vergeten!