Kies jij gebakken klinkers voor jouw bestrating?

Gebakken klinkers zijn een van de mogelijkheden waar jij uit kunt kiezen als jij bestrating aan wilt gaan leggen. Daarnaast heb je natuurlijk ook andere opties. Zo kun je kiezen voor betonklinkers of kinderkopjes, maar ook voor betontegels of keramische tegels. Ook het laten storten van asfalt of beton zou je als alternatief kunnen kiezen als het om grotere oppervlaktes gaat. Wanneer zijn gebakken klinkers nu een goede keus, waar kun je ze gebruiken en wat zijn de voordelen ervan? Dat zetten we hier graag voor je op een rijtje. Zo kun je zelf bepalen of ze voor jouw project de geschikte vorm van bestrating zijn.

Voordelen gebakken klinkers

Zoals gezegd kun je uit verschillende materialen kiezen als jij wat wilt gaan bestraten. Asfalt en beton vallen voor veel mensen af, omdat dit vooral geschikte opties zijn bij grotere oppervlakten. Gebakken klinkers, betonklinkers, kinderkopjes en de verschillende soorten tegels zijn uiteraard mogelijk om te gebruiken bij grotere oppervlakten, maar het leggen ervan kost wel redelijk wat tijd. Voor het terrein van een boerenbedrijf zul je ze daarom niet zomaar gebruiken, maar klinkertjes zijn wel heel geschikt voor bijvoorbeeld een oprit, een terras of een tuinpad. Je kunt dit zelf aanleggen, maar je kunt dit natuurlijk ook door een vakman laten doen. Alle materialen hebben natuurlijk hun eigen voordelen. Wat zijn nu de voordelen van gebakken klinkers? Deze hebben als voordeel dat ze:

  • gemakkelijk schoon te maken zijn
  • erg sterk zijn
  • hun kleur goed behouden

Doordat ze zo sterk zijn, kun je ze zonder problemen gebruiken voor je oprit, je kunt er gerust met een auto overheen rijden. Maar ook voor andere toepassingen rond je huis zijn ze natuurlijk heel erg geschikt. Doordat het een hard materiaal is, wordt vuil bovendien nauwelijks opgenomen en dat geldt ook voor algen. Dat betekent dat je gebakken klinkers zelden schoon hoeft te maken, ze worden gewoon niet snel vies.

Mooie uitstraling

Een ander pluspunt van gebakken klinkers is dat ze een mooie uitstraling hebben. Het bakken zorgt vaak voor een mooi kleureffect, de kleur is net niet helemaal egaal. Dat geeft het geheel wat meer uitstraling en karakter. Bovendien zit de kleur echt in de steen, waardoor de kleur ook goed behouden blijft. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat het er op den duur minder mooi uit zal zien. Sterker nog, vaak is het zo dat ze er na verloop van tijd zelfs mooier uit gaan zien! Dat zijn dus allemaal uitstekende redenen om voor gebakken klinkers te kiezen. Wist je dat er bovendien heel veel verschillende varianten hiervan bestaan? Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar, maar ook verschillende kleuren. Elke variant heeft natuurlijk een geheel eigen uitstraling. Daarnaast kun je ook nog variëren in de manier waarop de stenen gelegd worden. Een visgraat motief geeft bijvoorbeeld een heel ander effect dan wanneer ze recht in een rij gelegd worden. Ben jij op zoek naar mooie gebakken klinkers? Ga dan naar Van Harn. Zij bieden ontzettend veel keus op het gebied van sierbestrating en door hun foto’s krijg je een goed beeld van wat er mogelijk is!