Lekker barbecueën met een drankje in de achtertuin

Heerlijk in de zomer: met vrienden en familie lekker in de achtertuin zitten met een hapje en een drankje. Maar weet je wat deze ervaring alleen maar beter kan maken? Een prachtige houten bar. Wellicht voor onder de overkapping en zo in de tuin. Nooit meer naar de koelkast lopen, maar gewoon alles binnen handbereik in je eigen houten bar. De bar is zelfs uit te breiden met allerlei handigheidjes voor dat beetje extra luxe. In dit artikel de vele voor- en enkele na- – delen van het hebben van een eigen bar in de tuin.

Alles binnen handbereik zonder gezeik

Het grootste voordeel is natuurlijk dat men niet de hele avond naar binnen en buiten hoeft te lopen voor een drankje, een schoon glas of een bieropener. In de bar kunnen allerlei opbergvakjes worden gebouwd om verschillende accessoires in op te bergen. Natuurlijk is een koud drankje ook gewenst. Kies er dan voor om ruimte over te laten aan de onderkant waar een koelkast in gezet kan worden. Zo staat er binnen handbereik ook een verfrissend drankje. Geen zin om telkens heen en weer te lopen voor de glazen? Ook deze kunnen worden neergezet in de opbergruimtes. Met een wasbakje kunnen zelfs de glazen direct worden afgewassen. Zo houd je het mooie servies in de keuken en alles wat geschikt is voor bij de bar op 1 plek. Met speciale spoeling voor glazen blijven de glazen blinken nadat je deze op de speciale glazenborsteltjes heb gepoetst.

Maar wat zijn die nadelen dan?

Een houten bar die niet onder een overkapping staat wordt blootgesteld aan verschillende weerselementen. Dat kan voor onbewerkt hout een nadelige werking hebben. Hout kan namelijk krom gaan trekken waardoor deze uit elkaar kan vallen. Zorg er dus altijd voor dat de bar onder een overkapping staat en nooit direct wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld regen.