Maak extra sfeer met mooie lampen

De lente staat voor de deur en dit betekent dat alles weer meer kleur krijgt, zelfs je eigen interieur. Maar voor het zover is moeten we nog een aantal donkere dagen door. Om het allemaal wat aangenamer te maken kun je wel een aantal dingen doen. Zo kun je de donkere uurtjes van de dag voorzien van extra sfeer met mooie lampen. Lampen die je wanneer je ze niet gebruikt net zo mooie zijn, dan wanneer je ze nodig hebt en hebt ingeschakeld. De woonwinkels staan vol met mooie lamp armaturen. Sommige van deze armaturen zijn voorzien van een geïntegreerde lichtbron en andere moet je zelf een lamp indraaien. 

Meer sfeerverlichting met smart lampen

Naast de armatuur wordt de lichtbron ook steeds belangrijker. Je wilt namelijk niet te veel of te wit licht, maar het moet voor sommige momenten ook wel praktisch zijn. Met de traditionele gloeilamp was de balans tussen sfeer en praktisch ver te zoeken. Gelukkig zijn er tegenwoordig smart lampen. Deze slimme lichtbronnen kun je niet alleen slim bedienen, maar ook instellen qua kleur, tint en felheid. Een betere lamp kun je niet wensen. Op het moment is Philips de fabrikant voor slimme verlichting. De Philips hue lampen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met of zonder armatuur. 

Industrieel meets modern

De trend van het moment is industrieel, ook voor verlichting. Robuuste armaturen, grove lampvoeten en een combinatie van verschillende grote vintage lampen. Je zou denken dat dit allemaal niet te combineren is met moderne verlichting. Gelukkig kan dit wel. Wanneer je graag industriële armaturen wilt plaatsen, maar wel op een moderne manier wilt bedienen is dit zeker mogelijk. Zo heeft Philips ook verschillende hue filament lampen die een vintage uitstraling hebben, maar op dezelfde slimme manier kunt bedienen. Deze lampen zijn wel alleen verkrijgbaar in een warm witte uitvoering en kunnen dus niet in kleur of tint veranderen. Wel kun je dit type lamp naar wens dimmen.