Ontdek de wereld van atlas copco: innovatie en technologie voorop

Atlas Copco, opgericht in 1873, heeft een rijke geschiedenis die zich uitstrekt over meer dan 140 jaar. Het bedrijf, oorspronkelijk genaamd AB Atlas, was geboren in Stockholm, Zweden en begon als producent van treinmaterialen. Na vijf decennia van groei en ontwikkeling, kwam er in 1937 een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf toen het de luchtcompressor op diesel introduceerde, wat een grote doorbraak was in de industrie. Het bedrijf kreeg in 1956 zijn huidige naam Atlas Copco. Die nieuwe naam markeerde de fusie van Atlas Diesel met het bedrijf Copco, een in België gebaseerde producent van luchtcompressoren. Doorheen de jaren heeft Atlas Copco zijn productportfolio verder uitgebreid en is het nu een wereldleider in zowel industriële als bouwgereedschappen en -machines. U zult merken dat het bedrijf nu actief is in meer dan 180 landen, met meer dan 26.000 werknemers wereldwijd, wat getuigt van de aanzienlijke groei en vooruitgang van Atlas Copco sinds zijn oprichting.

Productlijnen binnen atlas copco

Atlas Copco, een wereldleider in industrieel productiviteit, biedt een breed scala aan producten onder haar twee productlijnen: de Compressor-techniek en Mijnbouw en Rotsafgraving. De productlijn van de Compressor-techniek bestaat uit industriële compressoren, gas- en procescompressoren en -expanders, lucht- en gasbehandelingsapparatuur en luchtbeheersystemen. Atlas Copco biedt innovatieve compressortoplossingen voor talrijke industrieën zoals de auto-industrie, de bouw en mijnbouw. Aan de andere kant staat de productlijn van Mijnbouw en Rotsafgraving, die zich richt op het leveren van apparatuur, service en procesoplossingen. De oplossingen variëren van boor- en breekuitrusting tot een volledige reeks laad- en transportoplossingen voor ondergrondse mijnbouw. Het uitgebreide productassortiment van Atlas Copco is ontworpen met het oog op duurzaamheid, productiviteit en energie-efficiëntie. Elk product is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van elke klant en om de uitdagingen van de industrie waarin u werkt, het hoofd te bieden.

Beheer en organisatiestructuur bij atlas copco

Atlas Copco, een internationaal industriebedrijf gevestigd in Zweden, heeft een organisatiestructuur die gekenmerkt wordt door efficiëntie en doelgerichte taakverdeling. De bedrijfsleiding heeft de taken gedecentraliseerd, waardoor het mogelijk wordt om snel en effectief te reageren op veranderingen binnen het bedrijf of de markt. Bij Atlas Copco wordt waarde gehecht aan verantwoordelijkheid en empowerment van hun medewerkers. Dit wordt gereflecteerd in hun managementstijl, die sterk gebaseerd is op het geven van vertrouwen. De leidinggevenden teammanagers hebben nauwe banden met hun teams en werken op een ondersteunende manier om hen te helpen hun doelen te bereiken. Atlas Copco heeft de voorkeur aan een platte organisatiestructuur. Dit betekent dat er minder lagen management zijn tussen de medewerkers en de leiding, wat bijdraagt aan de snelheid en efficiëntie van de besluitvorming. Bovendien stelt dit de medewerker in staat om invloed uit te oefenen en zich betrokken te voelen bij het bedrijf. Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn essentieel binnen de organisatiestructuur, iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar potentieel te maximaliseren.

Atlas copcos duurzaamheidsinitiatieven en milieu

Atlas Copco is een pionier op het gebied van milieu en duurzaamheid. Dit internationale bedrijf heeft diverse strategieën ontwikkeld om de impact van haar bedrijfsactiviteiten op het milieu te beperken. Eén van de focuspunten van Atlas Copco is het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit doen zij door energie-efficiëntie te bevorderen in hun productieprocessen en het gebruik van hernieuwbare energie te stimuleren. Het bedrijf zet zich ook in voor het verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Ze hebben een strategie ontwikkeld om water te besparen en hergebruiken in hun productieprocessen. Daarnaast hebben ze zich gecommitteerd aan een zero waste beleid, waarbij ze streven naar het minimaliseren van afval door recycling en hergebruik. Ook investeert Atlas Copco in groene innovaties. Ze zijn continu bezig met het ontwikkelen van energie-efficiënte producten en oplossingen voor hun klanten. Zo helpen ze niet alleen zichzelf, maar ook hun klanten om duurzamer te werken. Al deze initiatieven tonen aan hoe serieus Atlas Copco omgaat met milieu en duurzaamheid. Ze streven ernaar om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld en de gemeenschappen waarin ze actief zijn.