Opbouwspots: elegantie en functionaliteit

De opbouwspots zijn een elegante en functionele keuze om moderne omgevingen te verlichten: ze laten je spelen met de verlichting, de dialoog aangaan met het meubilair en met de verschillende functies van de kamers. Door hun distributie en positionering, volledig op maat, kun je elke kamer versterken en het licht nauwkeurig beheren, op basis van het effect dat je wilt bereiken.

Spotlights zijn onderverdeeld in twee brede categorieën:

  • opbouwspots
  • inbouwspots

Wanneer je de lichtbron liever niet wegwerkt, wordt de opbouwspot gebruikt, die in tegenstelling tot de inbouwspot een vast lichtpunt vormt. Deze oplossing is geschikt voor zowel grote ruimtes, zoals hallen en lounges, als kleine ruimtes, zoals entrees, badkamers, en inrichtingsoplossingen, zoals inloopkasten of keukens.

Opbouwspots : waar gebruik je ze?

De opbouwspots zijn individuele lichtpunten die in de omgeving zijn gerangschikt volgens een schema dat is bepaald op basis van de verlichtingsvereisten. Om te worden gemonteerd, moeten spots van dit type op een oppervlakte of gat worden gehuisvest, daarom worden ze gemonteerd op gipsplaatplafonds en valse plafonds, op houten elementen (planken, panelen, boven elementen), op vloeren en wanden. Van verschillende typen .

Opbouwspots voor verlaagd plafond

De meest gekozen oplossing is die van een verlaagd plafond met spots, meestal in gipsplaat. De keuze van de modellen hangt in dit geval af van het al dan niet maskeren van het lichtpunt door:

  • spots met aluminium ring, in de kleur die het beste past bij de stijl van de omgeving;
  • gipspots, meestal led, kunnen na installatie volledig “verdwijnen” door hetzelfde materiaal en dezelfde kleur als het verlaagde plafond.

De keuze van de schijnwerpers hangt ook af van het type omgeving waarin ze worden geïnstalleerd. Bijvoorbeeld, verzonken badkamer spotlights moet een adequate isolatie klasse en bescherming index. Hier kun je ervoor kiezen, om de doucheruimte of de kuip te verlichten, ook schijnwerpers voor chromotherapie.

Led opbouwspots voor binnen

De LED vertegenwoordigt de meest actuele keuze op het gebied van verlichting, dankzij de aanzienlijke energiebesparing die deze biedt bij hoge prestaties. Naast de hierboven beschreven esthetische varianten, zijn er onder de kenmerken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van schijnwerpers technische prestaties.