Sedummatten

Als u een steentje bij wilt dragen aan een betere wereld, dan is een sedumdak wellicht iets voor u. Een sedumdak is een populaire variant van een groen dak, waarbij u gebruik kunt maken van zogenoemde sedummatten. Naast dat het de duurzaamheid bevordert, zorgt een sedumdak ook voor een uniek en kleurrijk uiterlijk.

Wat is een sedummat?

Wanneer u een sedumdak wilt creëren, kunt u gebruik maken van een sedummat. Deze matten bestaan uit sedum: kleine, sterke vetplanten. Deze sedumplanten beschikken over een beschermlaag, waardoor deze planten opgewassen zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden. Naast dat deze planten erg sterk zijn, bloeien ze op uw dak uit tot een kleurrijk geheel. Een sedummat rolt u gemakkelijk uit op uw dak, waarna u deze uit kunt snijden op het gewenste formaat. Zo kunt u genieten van een sedumdak, zonder dat dit al te veel moeite kost.

Voordelen van sedummatten

Heeft u behoefte aan een sedumdak? Dan is een sedummat een ideale oplossing om dit te bereiken. Zo brengt een sedummat verschillende voordelen met zich mee:

  • Een sedummat is gemakkelijk aan te brengen op uw dak.
  • Sedumplanten zijn erg sterk en hebben daardoor weinig onderhoud nodig.
  • Een sedumdak is erg duurzaam en is dus een bewuste keuze.
  • Sedumplanten zijn in staat om regenwater en lucht te zuiveren.

Sedummat aanleggen: is uw dak geschikt?

Als u kiest om uw dak te bedekken met een sedummat, dan moet uw dak hier wel geschikt voor zijn. Zo moet u nagaan of uw dak in staat is om het gewicht van de sedumplanten te dragen. Bij twijfel kunt u contact opnemen met het bedrijf dat uw dak heeft aangelegd. Ook moet u, wanneer u beschikt over een schuin dak, nagaan of de hellingshoek groter is dan 35 graden. In dit geval zijn er extra maatregelen nodig om een sedummat juist aan te leggen.