Tips voor de inrichten van je grote tuin

fruitbomen

Mensen zijn doorgaans graag buiten en een tuin vergroot ook direct je leefruimte, zeker als je de tuin goed inricht. Heb je nu een grote tuin, dan kan de inrichting hiervan echter nog wel eens lastig zijn. We geven je daarom graag een aantal tips die je bij de inrichting van dienst kunnen zijn.

Van ontwerpen tot onderhouden

Als je een grote tuin hebt dan kan de inrichting hiervan een flinke uitdaging zijn. Nu kun je er voor kiezen om je zelf je hoofd hierover te breken, maar mocht je de financiële middelen hebben, overweeg dan eens om een tuinarchitect in te schakelen. Deze persoon heeft meer ervaring en daardoor ook sneller inzicht in de mogelijkheden en kan zodoende een leuk ontwerp op tafel leggen. Uiteraard houdt een architect rekening met jouw wensen en behoeften. Een ander belangrijk aspect bij de inrichting van een grote tuin is toch wel het onderhoud. Ga zoveel mogelijk voor een onderhoudsvriendelijke tuin als je niet zo van het tuinieren bent, maar ga juist helemaal los als jij voorzien bent van een stel groene vingers.

fruitbomen

Ideeën voor de inrichting van een grote tuin

  • Deel je tuin in verschillende stukken en geef elk stuk een bepaald doel. Zo kun je een deel gebruiken om je zithoek te plaatsen. Met een grote tuin zie je bovendien vaak dat mensen meerdere plekken creëren om lekker te zitten. De stand vn de zon is immers op verschillende momenten van de dag anders. Ga dus bijvoorbeeld voor een leuke picknickbank op je terras aan huis en plaats achter in de hoek een luxe loungeset, al dan niet over een stoere, maar bovendien praktische overkapping.
  • Als je de ruimte hebt en je houdt ervan om zelf veel bezig te zijn in de tuin, dan is het aanleggen van een kruidentuintje een leuk idee. Ook het plaatsen van fruitbomen is een leuke toevoeging. Beide leveren je ook nog eens wat lekkers op, wat mooi meegenomen is.
  • Houd bij de inrichting van je tuin altijd rekening met de zon. Sommige bloemen, planten en bomen kunnen hier nu eenmaal beter tegen dan de andere. Zo zullen de meeste fruitbomen de volle zon juist nodig hebben, terwijl een geranium het beter doet in de schaduw. Ook als jij een fijn plekje voor jezelf wilt hebben, dan heb je misschien de voorkeur voor een zonnige plek of juist niet. Als je hier van te voren over nadenkt, dan zul je optimaal kunnen genieten van het eindresultaat.