Verrassende Photinia Fraseri Red Robin!

Wie de Photinia Fraseri Red Robin kent weet als geen ander dat dit een onwijs mooie plant is. Wist jij overigens ook dat dit vaak wordt gebruikt als haag? Met de prachtige kleuren realiseer jij een schitterende haag in de tuin! Deze plant wordt overigens ook wel eens een glansmispel genoemd. 

Buiten het feit dat deze plant vrijwel geen onderhoud nodig is zal je hem wel veel liefde moeten geven. Deze plant heeft eigenlijk nauwelijks water nodig. Zodra je het in de grond hebt geplaatst geef je meteen water. Daarna heeft het pas weer water nodig als de grond met een diepte van ongeveer vijf centimeter droog is. Kijk er wel mee uit dat je de bladeren niet nat maakt tijdens het water geven! 

Photinia Fraseri Red Robin

Gebruik extra voeding!

De Photinia Fraseri Red Robin extra bemesten is niet alleen aan te raden, maar ook zeer verstandig. Wanneer jij merkt dat de plant niet of nauwelijks groeit kan je ervoor kiezen om extra voeding met kunststof toe te voegen. Hiermee krijgt de plant weer voeding binnen wat nodig is om te groeien. 

Dat er veel voordelen aan deze plant zit is logisch, maar helaas komen er wel ziektes voor bij deze plant. Wees dus extra voorzichtig met deze plant. Want voordat je het weet is de ziekte aanwezig en zal hij jouw plant stuk maken.