Vijf tips om je balkon op te fleuren

tuin met kunstgras

De lente staat voor de deur. Dat betekent dat alles om je heen weer in bloei komt. Overal zie je prachtige kleuren, behalve op dat ene plekje in je huis: het saaie, grijze balkon. Om daar verandering in te brengen geven we je vijf tips om jouw balkon gezellig te maken.

Tip 1: Een tuin met kunstgras

Wie houdt er niet van om in de zomer lekker met zijn voeten in het gras te zitten? Is dit onmogelijk op een balkon? Welnee! Bedek je balkon met kunstgras en creëer zo je eigen minituin. Door de groene, zachte ondergrond maak je van je saaie, grijze balkon een mooie tuin met kunstgras.

Tip 2: Zoek tuinmeubels die bij jou passen

Om van je balkon je favoriete zitplaats te maken raden wij aan om een set tuinmeubels neer te zetten. Heb je een klein balkon? Schaf dan klapstoeltjes aan, deze kun je gemakkelijk opzij zetten als je meer ruimte nodig hebt.

tuin met kunstgras

Tip 3: Schaf plantenbakken aan

Onze derde tip is om plantenbakken op te hangen. Dit zijn grote bakken die je met behulp van een mechanisme ophangt aan de balustrade. Vervolgens vul je de plantenbakken met planten of bloemen om je balkon op te fleuren.

Tip 4: Barbecueën op het balkon?

Zomer, dé perfecte periode om te barbecueën. Ben je van mening dat jouw balkon te klein is om een barbecue neer te zetten? Dan hebben we de ideale tip voor je. Er zijn tegenwoordig barbecues verkrijgbaar die je aan de balustrade ophangt. Zo kun je toch barbecueën komende zomer!

Tip 5: Overige decoratie

Je kunt je balkon zo gezellig maken als je zelf wilt. Decoreer je balkon bijvoorbeeld met lantaarns of neem die kaars die al maanden binnen staat mee naar buiten.

Dit waren vijf tips om jouw balkon voorjaar proof te maken! Ben jij al begonnen met je balkonverbouwing? Wacht niet te lang want voor je het weet komen de eerste lentekriebels om de hoek kijken!