Voordelig een hypotheek afsluiten

Execution only hypotheek

Wanneer je verstand hebt van ingewikkelde financiële producten zoals een hypotheek, is het voordelig om een execution only hypotheek af te sluiten. Wanneer je hebt aangetoond over voldoende kennis en inzicht te beschikken, maar ook in je eigen financiële situatie kun je zelf een hypotheek afsluiten. Vaak sluiten mensen zelf een hypotheek af omdat het veel voordeliger is dan een adviseur in de hand te nemen, de kosten van de adviseur bespaar je als eerste.

Bepaal zelf wanneer je de aanvraag doet

Je hoeft je niet te haasten met een execution only hypotheek, jij zelf bepaald wanneer je de aanvraag doet en hoe lang je er over doet. Heb je een vrije avond dan kun je de aanvraag doen, of werk er iedere dag een uurtje aan. Aan jou de keus, het is alleen wel zaak op te letten dat er ook aan bepaalde deadline aan sommige aanbiedingen zit. Ben je hier te laat mee dan moet je bepaalde onderdelen weer opnieuw aanvragen, zorg dus dat je documenten er op tijd zijn.

Execution only hypotheek

Kies zelf hoe je hypotheek eruit komt te zien

Het grootste voordeel bij een execution only hypotheek is hoe deze eruit komt te zien, je kiest de vorm die bij je past en hoe lang je bijvoorbeeld de rente vastzet. Kies de looptijd voor een hypotheek en of je gebruikt wilt maken van Nationale Hypotheek Garantie, op het gebied van verzekeringen kies je ook zelf welke verzekering je waar neemt. Kortom je zit nergens aan vast en hebt overal de vrije keuze in.