Waar je op moet letten bij het verzenden van grote pakketten

folie sealapparaat

Iedereen die geregeld grote pakketten verstuurd, of je nu ondernemer bent of dit als particulier doet, gaat op zoek naar de meest voordelige, efficiënte en veilige manier om dit te doen. Zeker als het bij jouw zendingen gaat om grote en dure artikelen, is het zaak om ruime aandacht te besteden aan het slim verzenden van jouw pakketten. Maar wat zijn belangrijke aandachtspunten als je vaak zendingen in grootformaat verstuurt? In dit blog lees je waar je goed op moet letten!

Maak je pakketten stabieler en weersbestendiger door ze met een folie sealapparaat in folie te verpakken

Stuur je veel grote pakketten op pallets door heel Nederland, binnen Europa of overzee? Gebruik dan een professionele folie sealapparaat om je pakketten en dozen in folie te wikkelen. Het voordeel van inwikkelen van zendingen via een folie sealapparaat is dat ze tijdens het transport op hun plek blijven. Hierdoor is de kans op schade tijdens het vervoer en daardoor retourzendingen een stuk kleiner. Ook helpt de folie om jouw pakketten te beschermen tegen neerslag, zoals regen of hagel, en viezigheid, als je pakketten (tijdelijk) buiten neergezet worden.

folie sealapparaat

Verpak je zendingen in stevige dozen

Natuurlijk is ook het verpakkingsmateriaal zelf een aandachtspunt bij het verzenden van pakketten. Kies voor sterke en stabiele dozen op maat, zodat de inhoud van jouw pakketten niet kan gaan schuiven. Door dozen op maat te gebruiken, blijven je artikelen heel en komen ze in een optimale staat aan bij je klanten. Het resultaat is dat je je klantenkring tevreden houdt, minder pakketten retour krijgt en daardoor verloren tijd, extra kosten en frustratie voorkomt.

Zorg voor voldoende voorraden

Wie geregeld grote pakketzendingen uitvoert, moet goed opletten dat de logistieke aanvoer van verpakkingsmateriaal soepel loopt. Zorg ervoor dat je altijd voldoende dozen in de juiste formaten in je magazijn op voorraad hebt. In bulk bestellen heeft als extra voordeel dat je dan voordeliger uit bent!

Gebruik verpakkingsmateriaal met opdruk(ken) voor extra p.r.

Belangrijk om te overwegen bij he verzenden van pakketten is gebruikmaken van dozen met opdruk. Door jouw bedrijfslogo en de naam van je onderneming op het verpakkingsmateriaal af te drukken, kun je je eigen bedrijf nog wat extra in de schijnwerpers zetten en zo op een slimme manier reclame maken voor je bedrijf.