Waarom er tegenwoordig zoveel pvc merken zijn om uit te kiezen

pvc merken

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat pvc merken als paddestoelen uit de grond komen. Pvc is een ontzettend populair materiaal voor allerlei doeleinden. Met name vloeren van pvc zijn erg populair geworden door de jaren heen. Pvc is namelijk een ideaal materiaal voor vloeren dankzij een aantal eigenschappen:

  • de mogelijkheid tot het geleiden van warmte
  • de geluidsdichtheid
  • zeer onderhoudsvriendelijk
  • sterk en duurzaam

Sterk en onderhoudsvriendelijk

Misschien wel de belangrijkste factor als het om een vloer gaat: hoe sterk is de vloer? Pvc is in veel gevallen sterker dan vinyl en laminaat. Het is een materiaal dat makkelijk te bewerken is maar toch veel stevigheid met zich meebrengt. Een ander voordeel daarvan is dat het daardoor ook onderhoudsvriendelijk is. Een stofzuiger er overheen en af en toe dweilen is meer dan voldoende. Je hebt geen speciale schoonmaakmiddelen nodig en hoeft de vloer niet geregeld in de lak te zetten. Je hoeft alleen maar het hoognodige te doen en zelfs dan kun je tientallen jaren genieten van je vloer.

pvc merken

Warmte en geluid

Vloerverwarmingen zijn ontzettend populair aan het worden. Verwarming in de vloer is duurzamer en heel prettig. Niet elke vloer is daarvoor geschikt maar pvc is dat wel. Dat is ook een van de redenen dat het materiaal zo populair aan het worden is. De lagen in het pvc kunnen goed warmte geleiden zodat je ook snel merkt wanneer de verwarming aan is. Ook als het gaat om geluid is pvc een goede oplossing. Het is namelijk een geluidsdempend materiaal. Er zijn zelfs pvc merken die een extra laag in het materiaal toevoegen voor nog meer geluidsdemping. Daarmee zijn ze ideaal voor bijvoorbeeld in appartementen. Pvc is onder de streep daarom ook relatief goedkoop. De voordelen die het biedt maken het de prijs voor veel mensen waard.