Waarom jij een gietvloer moet hebben!

gietvloer

Er zijn een heleboel verschillende vloeren die je kan hebben in je woning, maar niet elke vloer is ook praktisch. Daarnaast kosten sommige vloeren meer tijd om te leggen dan een ander of heeft het meer onderhoud nodig. Dit zijn allemaal dingen waar je naar moet kijken als jij een nieuwe vloer wilt. Een vloer die steeds populairder wordt is de gietvloer. Dit type zie je steeds meer terug in woningen en dat is ook niet zo gek. Het brengt een hoop voordelen met zich mee en daarom zou jij het zeker in je woning moeten hebben.

Voordelen

Een gietvloer brengt een hoop voordelen met zich mee in tegenstelling tot laminaat of PVC. Wanneer de vloer is gegoten komt er ook nog een speciale laag over de vloer. Hierdoor wordt het beschermt tegen waterschade en krassen. Dit is bij laminaat of PVC niet mogelijk waardoor de vloer snel verslechterd. Natuurlijk kun je extra voorzichtig zijn, maar soms gebeurt er toch iets wat ten koste gaat van je vloer. Wat ook erg mooi meegenomen is, is dat de vloeren die gegoten worden makkelijker gelegd kunnen worden. Bij laminaat of PVC komt veel meer kijken en dat is voor sommige lastig in verband met de tijd.

gietvloer

Nadelen

Net zoals vele vloeren heeft deze vloer ook een paar nadelen. De vloer is vrij makkelijk om te leggen, maar het kost wel een paar dagen. De gietvloer heeft ongeveer 5 dagen nodig om volledig uit te harden. Tijdens deze paar dagen mag er niet op de vloer gelopen worden. Natuurlijk verschilt het ook per ruimte hoelang het duurt voordat het wordt uitgehard. Verder is de keuze van vloeren relatief kleiner. Wat de keuze dan wel weer verbreed is dat je de vloer zelf een kleur kan geven. Daardoor kan het soms wel lastiger zijn om toe te passen in je woning.