Waarvoor vlaggenstokken of vlaggenmasten gebruiken?

Niet alle Nederlanders zijn in het bezit van vlaggenmasten of van een vlaggenstok en dat is eigenlijk best wel gek, omdat we in Nederland toch wel wat tradities hebben wanneer het gaat over het uithangen van de Nederlandse vlag. Mensen denken namelijk dat ze alleen de vlag uit mogen hangen op de feestdagen, maar wanneer je in het bezit bent van zo’n vlaggenmast, dan mag je eigenlijk iedere dag, tussen zonsopkomst en zonsondergang de Nederlandse vlag uithangen. Heb je liever iets subtielers, dan kun je ook voor een rood wit blauwe wimpel gaan, hier hoef je eigenlijk niet naar om te kijken en deze kun je gewoon laten hangen. 

Vlaggenstokken

Ook vlaggenstokken zijn eigenlijk geen overbodige luxe, deze zijn in combinatie met een vlaggenstokhouder altijd goed om te hebben. Op de feestdagen om de vlag uit te hangen, maar ook op andere dagen kan de vlag uit. Er zijn immers veel leuke en verschillende vlaggen te koop, denk bijvoorbeeld aan een geboorte of bij een verjaardag. Voor alle momenten is wel een geschikte vlag te vinden en zo hoef je de vlaggenstokken of de vlaggenmasten eigenlijk nooit ongebruikt te laten en kun je een beetje extra kleur in je tuin en misschien wel in de buurt brengen. 

Eigen vlag maken

Wanneer er een speciale gelegenheid is, dan kun je ook zelf een vlag laten bedrukken, is er bijvoorbeeld een huwelijk of een ander feest, kun je zelf een persoonlijke vlag laten maken, die perfect bij die persoon of bij de situatie past. Deze vlag zul je waarschijnlijk maar een keer gebruiken, maar deze zal een mooie herinnering vasthouden. Zo kun je voor ieder moment wel een vlag gebruiken en laten maken, zo hoeft de mast er nooit saai en leeg bij te staan en heb je deze aankoop niet voor niets gedaan en kun je er van genieten.