Wat is een schuurwoning nu eigenlijk?

casco-woning

Een schuurwoning is eigenlijk een woning die eruit ziet als een schuur. Een schuurwoning is eigenlijk relatief goedkoop om te bouwen. Dit komt omdat het gemaakt wordt zoals een schuur. Namelijk met een houten skelet in plaats van een beton frame met bakstenen. Vroeger kwamen schuurwoningen af en toe een keer voor, maar tegenwoordig is het echt helemaal trending. Dit komt voornamelijk door de stoere, maar ook landelijke uitstraling. Het zijn eigenlijk ontzettend moderne huizen geworden. Doordat deze huizen eenvoudiger en goedkoper te bouwen zijn, is het ook een ideale starterswoning. Of juist voor ouderen.

Ik wil ook een schuurwoning

Een schuurwoning is niet altijd even praktisch als je heel veel kinderen hebt. Alhoewel je er wel voor kunt kiezen om een grote schuurwoning te bouwen. Ook met hout kun je namelijk een hoge woning bouwen. Vaker wordt er gekozen om alles gelijkvloers te laten. Of om een vide te maken. Bijvoorbeeld als kantoor of slaapkamer. Hoe kom je aan een schuurwoning? Je kan er voor kiezen om huizensites in de gaten te houden in de hoop dat er een schuurwoning te koopt komt. Maar je kunt er ook voor kiezen om er zelf één te gaan bouwen.

Waar moet je aan denken als je zelf een huis bouwt?

Ga je een huis bouwen bij SelektHuis? Dan komen er ontzettend veel dingen bij kijken. Zo begin je met het ontwerp voor je huis en de locatie waar het huis komt te staan. Ook kijk je naar punten die belangrijk zijn voor jouw. Wil je de woning als starterswoning met je partner? Dat kan, maar wil je ook een mogelijkheid hebben mocht er gezinsuitbreiding komen? Dan is het bijvoorbeeld handig om een extra kamer te bouwen of bereid zijn om dan te verhuizen. Of kies je ervoor om de woning levensloopbestendig te maken, zodat je nooit meer hoeft te verhuizen?