Wat je moet weten van beton cire in de badkamer

Heb je wel eens nagedacht welke nadelen beton cire badkamer kan hebben? Waarschijnlijk niet. De mens is immers geneigd om, wanneer hij iets wil, alleen de voordelen daarvan in te zien. En er zijn ook echt veel voordelen aan het hebben van een beton cire badkamer, maar dat betekent niet dat je de nadelen beton cire badkamer niet moet verkennen. Het is namelijk goed om te weten waar je aan toe bent. Bovendien, als je eenmaal bent voorbereid op deze potentiële nadelen, dan zal je ze beter kunnen incasseren omdat je wist wat je kon verwachten, in plaats van dat je achteraf boos loopt te schelden dat het materiaal niet was wat je hoopte.

Perspectief

Een van de nadelen beton cire badkamer is immers dat je niet de volledige badkamer kan maken van beton cire. De vloer van de douchecabine kan je namelijk beter van een ander materiaal maken. De reden dat beton cire vaak als waterdicht materiaal wordt genoemd ligt namelijk in de laklaag: deze beschermt tegen water. Maar als je in de douche iets scherps laat vallen en deze laklaag raakt beschadigd, dan is de waterdichte werking meteen ervan af. Dit is dus iets wat je echt moet weten voordat je beton cire aanbrengt in je badkamer. Dit kan je als een nadeel beschouwen, maar eigenlijk is het meer een gebruiksvoorschrift.

Tijd

Tot slot kan het ook een nadeel zijn wanneer je je niet kan permitteren te wachten tot al het beton cire gedroogd is. De aanbreng van beton cire verloopt in verschillende lagen, meestal vijf, waarbij elke laag één dag moet drogen. Zo ben je al gauw een kleine week verder voordat je vloer klaar is. Dit kan vervelend zijn wanneer je met spoed je vloer nodig hebt. Wanneer je echter erop bent ingesteld dat het even zal duren en je kan het je ook permitteren om de vloer even niet te gebruiken, dan hoeft dit geen probleem te zijn.