Wat te doen tegen een stoffige bank?

bank reinigen

Als je nog steeds helemaal weg bent van je bank, maar last hebt van stofdeeltjes, kan dit natuurlijk voor ergernis zorgen. Het is tevens zonde om je favoriete bank weg te doen omdat deze enkel vies is geworden. Gelukkig kan je eenvoudig je bank reinigen, door een schoonmaakservice te benaderen die hier veel kennis in heeft. Via de offerte kan je contact opnemen en binnen een paar dagen is jouw bank weer fris, zodat je deze niet hoeft te vervangen voor een nieuwe bank. Een groot voordeel is bovendien dat er na de behandeling een impregnerende laag wordt toegevoegd aan jouw bank, zodat deze goed beschermt tegen stof en ander vuil.

bank reinigen

Wat zijn de oorzaken van vuil op je bank?

Elke bank heeft te maken met stof en dergelijk vuil. Je kunt dit niet voorkomen, maar er zijn wel een aantal factoren die ervoor zorgen dat jouw bank kwetsbaarder is voor vuil. Denk bijvoorbeeld aan gebrekkig onderhoud, dat leidt tot een vieze bank. Wanneer je je bank en de rest van de woonkamer regelmatig schoonmaakt, zal er minder vuil op de bank terechtkomen. Ook als je je ramen open houdt, zal er veel stof opgeruimd worden. Verder is het handig om niet te veel te eten op de bank, omdat veel resten tussen de bank kunnen komen, zonder dat je dit doorhebt.

Zo wordt jouw bank schoongemaakt

Bij het inschakelen van een schoonmaakservice wordt er gebruik gemaakt van de zogeheten sproei-extractiemethode. Bij deze methode wordt er middels een hogedrukreiniger jouw bank grondig schoongemaakt. Dit zorgt ervoor dat veel vastzittend vuil, zoals etensresten, los wordt gemaakt door de hoge druk van de reiniger. Hierdoor raken ook schimmels en bacteriën los van de bank en is jouw bank weer helemaal de oude. De behandelingen worden op verantwoorde wijze uitgevoerd, omdat er gebruik wordt gemaakt van ecologische reinigingsmiddelen. Met deze ingreep bespaar je tevens veel geld en hoef je geen nieuw bankstel meer aan te schaffen.