Welke soorten badkranen zijn er?

Ben je momenteel bezig je badkamer te renoveren of te bouwen? Dan ben je waarschijnlijk ook volop inspiratie aan het opdoen over hoe je je badkamer wilt inrichten. Doordat er steeds meer nieuwe trends op de markt komen, wordt het er niet makkelijker op. Veel keuzes zijn natuurlijk leuk doordat er zo voor iedereen wel iets is maar langs de andere kant maakt dit het ook zoveel moeilijker om een keuze te maken. Voor je badkamer geldt hetzelfde. Mensen spenderen namelijk heel wat tijd in de badkamer waardoor je een leuke en warme inrichting wilt kiezen. Merken zoals Mastello kunnen je alvast al veel inspiratie geven, maar hieronder zullen we je wat extra inspiratie geven over de verschillende mogelijkheden.

Verschillende kleuren

Vroeger was aluminium of metaal de trend voor je badkamer kranen. Wanneer je kijkt naar oude badkamers zoals bij je grootouders of misschien zelfs ouders, werden er steeds metalen kranen en spoelbakken gebruikt. De trend is momenteel omgeslagen doordat de industriële look is opgekomen. Zo is zwart de nieuwe trend in alle kamers van je woning. Zwarte kranen worde namelijk nu al veel gebruikt in badkamers, zoals een badkraan zwart, maar ook al veel in de keuken met een zwarte kraan en spoelbak. Het laatste jaar is er nog een extra kleur bijgekomen, namelijk goud. Indien je dus een grote goud fan bent en je je huis wat extra wilt maken, is goud de kleur voor jou.

Matte of shiny?

Eens je je kleur hebt gekozen, is het daarna de vraag of je kiest voor een matte of shiny finish. Aluminium en goud zijn eerder shiny in de afwerking terwijl je bij zwart kan kiezen tussen matte en shiny. Zwart is namelijk neutraler waardoor er meer soorten afwerkingen op de markt zijn. Matte zwart is de meest gebruikte stijl doordat dit een extra ruwe en moderne look aan je woning geeft terwijl shiny iets luxueuzer is. Afhankelijk van jouw preferenties, maak je het beste je keuze.