Zelf een terrasoverkapping maken

Je kan zelf ook een terrasoverkapping maken, hoe je dat doet en welke soort houtsoorten je nodig hebt. In dit artikel lees je op welke manier je heel makkelijk zelf een terrasoverkapping kan maken. Heerlijk in het najaar genieten bij een kampvuur in de tuin.

Welke houtsoorten zijn geschikt?

Er bestaan wel honderden houtsoorten, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor een terrasoverkapping. Veel houtsoorten trekken krom wanneer het vochtgehalte hoog is en als ze vochtig worden. Het is daarom enorm belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen voor je terrasoverkapping. De soorten hout die wel geschikt zijn en waterbestendig zijn dat is eiken hout, maar die is duur in de aanschaf, of douglashout die is ook enorm geschikt voor zo een project als een terrasoverkapping te maken. Toch zijn er ook veel soorten hout die je absoluut niet moet gebruiken voor je terrasoverkapping, denk hierbij aan vurenhout. Zodra vurenhout of steigerhout in aanraking komen met water vervormd het (Bron: Houtdirect).

Het bouwplan

Door vier palen in de grond te plaatsen kan je heel makkelijk een terrasoverkapping zelf maken. Bovenop die vier palen maak je een dak, maak deze van de planken niet van de palen. Een dak van palen is minder geschikt dan een dak van planken. Door de planken op elkaar te leggen, zorg je ervoor dat er geen water doorheen kan lekken. Wil je een echt terras creëren, dan kan je als vloer onder de terrasoverkapping vlonders plaatsen. Mocht het je toch niet lukken om de terrasoverkapping zelf te maken dan kan je altijd een professional inschakelen. Vaak heb je dan meer opties wat betreft de kleuren, het materiaal en het uiterlijk van het terras.