Hoe stel je een kleuren thema samen voor je woning

meubelzaak-hengelo

Het samenstellen van een kleuren thema is erg belangrijk voor je begint met de aanschaf van verf, behang en meubelen in Hengelo. Als je vooraf bedenkt welke kleuren je terug wilt laten komen in je woning is het makkelijker om er een geheel van te maken als je eenmaal alle spullen hebt gekocht die je in je woning zal plaatsen. Natuurlijk zijn mensen vaak geneigd om hun lievelingskleuren te pakken en daarmee aan de slag te gaan, maar dat is misschien niet altijd de beste optie. Kleuren kunnen vaak vloeken met elkaar en hoe mooi de kleuren ook zijn, het geheel kan er chaotisch uit komen te zien.

Welke kleuren kies je?

Zorg altijd voor niet al te felle kleuren. Als je eerder aardetinten of pasteltinten gebruikt zal dit aanzienlijk rustiger ogen. Ook zijn binnen deze tinten veel verschillende kleuren waar je uit kan kiezen. Denk hierbij niet zozeer aan kleuren als groen, blauw of rood, maar eerder variaties op dezelfde kleur. Als je meubelen in beige kleuren hebt, kan je kussens en dekens kopen die een soortgelijke zandkleur hebben. Zo wordt het een geheel. Natuurlijk kan je afwijken van je thema. Hier en daar een decoratief element zoals een kandelaar, schilderij of kussensloop met net een andere kleur zorgt juist voor vrolijke variatie.

Maak geen overhaaste beslissingen

Maak vooral geen overhaaste beslissingen. Het is logisch dat je zo snel mogelijk aan de slag wilt, maar als je een inboedel samenstelt kan dit behoorlijk veel geld kosten. Het zou ontzettend zonde zijn om een kleuren thema samen te stellen die je na twee jaar zat bent. Dit betekent dan namelijk dat je óf moet leven in een woning waar je de kleuren niet leuk vindt, óf dat je alle spullen opnieuw aan moet schaffen. Op geen van beide van deze scenario’s zit je natuurlijk te wachten, dus denk goed na voordat je een definitief thema uitkiest. Daarom is het aan te raden om een woonwinkel in Twente te bezoeken.